Efficiënter vergaderen met Epson-projectoren


Epson, al meer dan 10 jaar de wereldleider op het gebied van projectoren, biedt nu een complete digitale oplossing voor vergaderingen. De EB-1410Wi en EB-1400Wi combineren de voordelen van projectoren, interactieve whiteboards, flip-overs en ander presentatieapparatuur in een enkel eenvoudig te gebruiken apparaat. Beide modellen bieden een interactief geprojecteerd beeld met een grootte van 100 inch en een breed scala aan invoerbronnen. Omdat bedrijven het aantal benodigde apparaten in hun vergaderruimtes kunnen reduceren, kunnen zij hun productiviteit vergroten en de installatiekosten verminderen.

Dankzij de geavanceerde functies van de EB-1410Wi-reeks, kunnen gebruikers elk oppervlak omtoveren in een 100 inch interactief scherm. Ook kunnen zij op elk willekeurig geprojecteerd beeld, afkomstig van een groot aantal verschillende invoerbronnen (computers, kantoornetwerken, USB-geheugensticks, visualisers en vele andere slimme apparaten), aantekeningen maken. Met de meegeleverde interactieve pennen hebben gebruikers volledige controle over computersoftware - net als met een muis - en kunnen ze tijdens vergaderingen aantekeningen maken. Na afloop van een vergadering kunnen de aantekeningen worden opgeslagen en gedeeld binnen kantoornetwerken en op USB-geheugensticks2, en via e-mail direct vanuit de projector naar andere gebruikers worden gestuurd.

U kunt de projectoren ook aansluiten op de alles-in-één inkjetprinters van Epson, zoals de zakelijke inkjetprinters uit de WorkForce Pro 4500-reeks. Gebruikers kunnen documenten direct naar de projector scannen en aantekeningen van vergaderingen afdrukken. Voor het printen van aantekeningen kunnen ook de meeste bestaande printers van bedrijven op de projectoren worden aangesloten.

De EB-1410Wi en EB-1400Wi zijn ook uitgerust met een multi-locatiefunctie. Hiermee kunnen tot vier aparte projectiesystemen op afstand worden aangesloten, zodat gebruikers hun afbeeldingen en presentaties kunnen delen en op afstand aantekeningen bij dezelfde afbeeldingen kunnen maken.

Julia Lin, Product Manager bij Epson Europe, zegt hierover: "Deze nieuwe 100 inch interactieve projectiesystemen zijn meer dan alleen maar interactieve projectoren. Ze bieden een complete digitale oplossing voor vergaderingen. Eén enkel apparaat doet het werk van drie of vier andere apparaten. Hierdoor kunnen bedrijven hun investeringskosten voor extra apparatuur verminderen en efficiënter vergaderen."

Julia voegt nog toe: "Dankzij de intuïtieve schermmenu's en de gebruiksvriendelijke bedieningselementen is voor deze apparaten geen specifieke training nodig. Met de geavanceerde functies kunnen gebruikers zonder problemen presentaties geven, wetende dat ze alles onder controle hebben."

De EB-1410Wi en EB-1400Wi zijn vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 2.399 en € 2.299 (incl. BTW).