Belangrijke informatie over lampen

Introductie
Om er zeker van te zijn dat uw projector steeds optimaal zal functioneren, verkopen wij alleen vervangingslampen van originele fabrikanten.

Risico bij gebruik van lampen van derden
Steeds vaker worden lampen op de markt gebracht die niet onder de zéér strenge regelgeving voor de productie van originele lampen zijn gefabriceerd. Door ervoor te kiezen dit soort lampen nooit aan u te leveren stellen wij u ook niet bloot aan de volgende risico’s:

Veiligheid en gezondheid
Het product dat u in uw projector installeert is het resultaat van een zéér complex productieproces waarbij gevaarlijke chemische stoffen binnen een glascapsule, met een overdruk van meer dan 200 atmosfeer, worden gecombineerd. Deze chemische stoffen zullen, wanneer een spanning van 20 Kv wordt aangeboden, ontbranden en vervolgens een temperatuur van 6000°C of hoger bereiken. Wij willen onze klanten niet laten werken met een product dat niet onder de strikte regelgeving voor deze produkten is gefabriceerd, en willen hen zeker niet blootstellen aan de mogelijke aansprakelijkheid in gevolge van verwonding, explosie of brand.

Prestaties
Meer dan tien jaar van onderzoek en ontwikkeling zijn vooraf gegaan aan de ontwikkeling van de projectorlamp. Pas nu is de lamp volledig aangepast aan de projectorspecifieke lenseigenschappen van elke projector. Wij zouden niet riskeren dat het productieprocess van "derden" in staat is een gelijkwaardig product te leveren waar het aankomt op lichtopbrengst, kleurtemperatuur en het meest belangrijke aspect, levensduur. (een kleine besparing in aanschafprijs is niet interessant wanneer de lamp veel sneller wéér vervangen dient te worden).

Garantie
Wanneer een lamp van "derden" in de projector wordt geplaatst vervalt elke vorm van garantie. Ga er daarbij vanuit dat dit elektrische component ook andere componenten in de projector, b.v. de voeding of ballast kan beschadigen, en u voor dure reparaties stelt. Wij willen u het risico dat u neemt met het gebruik van deze lampen besparen, en ook helpen het ongemak bij reparatie of vervanging van de projector te vermijden.

Legaliteit
Fabrikanten van niet-originele lampen gaan voorbij aan de intelectuele eigendomsrechten van originele fabrikanten, verkoop van deze lampen door ons, zou als illegaal kunnen worden aangemerkt.

"Merk" Lampen
Lampen van een "bepaald" merk is alleen een andere aanduiding voor "lampen van derden". Alle hiervoor genoemde risico’s zijn van toepassing omdat de prestaties van deze lampen niet gelijkwaardig zijn aan die van lampen van originele fabrikanten.Alle literatuur omtrent deze "merk" lampen stelt dat de prestaties van deze lampen ver onder die van originele lampen liggen, ook wordt geen levensduur genoemd omdat deze zelden of nooit wordt bereikt.

Identificatie van een gekopieerde lamp
Het is niet eenvoudig een niet-originele lamp van een originele te onderscheiden, en dit zal in de toekomst alleen maar moeilijker worden.

Prijs
Wanneer de prijs "te mooi is om waar te zijn" vraag dan of het een originele lamp betreft.

Merk
Als de lamp niet onder de naam van de originele fabrikant wordt verkocht, maar onder een andere "merk"naam als lamp geschikt voor een bepaalde projector, dan is er sprake van een niet originele lamp.

Verpakking
Het merendeel van de verpakkingen vermeld geen naam van de fabrikant wat het extra moeilijk maakt echt van namaak te onderscheiden. Door onze ervaring kunnen wij u de volgende richtlijn geven:
- De omschrijving "Ook geschikt voor" betekent dat u te maken heeft met een niet-originele lamp
- Als het label diverse projectormerken bevat betreft het een niet-originele lamp
- Als er een merknaam wordt vermeld die niet de naam van de projector betreft, dan is het zeer waarschijnlijk een lamp van "derden"
- Een uitzondering op het voorgaande betreft een projectorfabrikant die ook projectoren onder een andere naam op de markt brengt. Als voorbeeld: Sharp heeft een aantal projectoren voor Philips gemaakt, en Sharp vermeld altijd haar merknaam op de lampverpakking. Het is belangrijk dat u altijd de merknaam herkent, in alle andere gevallen betreft het zeer waarschijnlijk een namaak lamp.