Projectieschermen: Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Kan ik op een witte muur projecteren?

Een witte muur wordt vaak als alternatief voor een projectiescherm gebruikt. Beide zien er op het eerste gezicht wit uit, dus wat is het verschil?

- Een projectiedoek heeft een speciale coating die voor de unieke reflecterende eigenschappen zorgt. Een witte muur heeft deze reflecterende eigenschappen niet.
- De projectieschermen van Projecta hebben allemaal zwarte randen. Dit kader verhoogt de waargenomen helderheid van het gereflecteerde beeld.
- Een projectiedoek hangt vlak en strak. Hierdoor is dit oppervlak optimaal om het beeld weer te geven.

Indien u voor uw professionele presentatie of thuisbioscoop een projector aanschaft, dan is een projectiescherm daarbij zeker zo verstandig. U wenst het optimale beeld, dat krijgt u alleen met een projectiescherm.

Hoe werkt de bediening van het veerscherm?

- Scherm uitrollen:
Trek het scherm aan het koortje / handgreepje naar beneden en stop op de gewenste positie. Het blokkeringmechanisme zal het scherm op die plaats houden.
- Scherm inrollen:
Trek het scherm met een redelijke snelheid een stukje naar beneden (het scherm komt uit de blokkeerstand) en laat het vervolgens zonder te stoppen onder redelijk snelle begeleiding inlopen. Als het scherm te langzaam inrolt komt hij weer in de blokkeerstand terecht.

Zit bij de aflevering van mijn elektrische scherm een bediening?

Ieder elektrisch projectiescherm wordt standaard geleverd met een 3 meter lange aansluitkabel en een bediening.

Welke bevestigingsmaterialen voor de muur en/of het plafond worden meegeleverd?

Ieder projectiescherm wordt standaard geleverd met bevestigingsbeugels voor montage direct aan de muur en/of aan het plafond. Bijbehorende schroeven en pluggen worden standaard meegeleverd. Wel zijn de volgende accessoires mogelijk welke extra toegepast kunnen worden.

Kan het projectiedoek schoongemaakt worden?

U kunt een klein opliggend vlekje verwijderen met BrightSight of water en een zachte zeep. U mag voor het verwijderen absoluut géén bijtende middelen gebruiken.

Let op! Zorgt u ervoor dat bij het inrollen van het scherm geen insecten achterblijven op het doek. Dit geeft onuitwisbare vlekken.

In de beginperiode na de aankoop van mijn projectiescherm ruikt het doek, waarom is dat en gaat dat voorbij?

In het doek zijn "weekmakers" verwerkt om het doek zo soepel mogelijk te houden. Deze weekmakers geven een sterke geur af. Indien u het projectiescherm enkele dagen laat uithangen dan zal de geur vanzelf verdwijnen.

Kan ik het doek ook voor het raam hangen, dit omdat de achterzijde zwart is?

Projectiedoek is géén verduisteringsdoek. Ondanks de zwarte achterzijde van het doek is het niet 100% lichtdicht. U kunt een projectiescherm wel voor het raam hangen, het zal niet beschadigen of sneller slijten. Maar om optimaal te kunnen genieten adviseren wij u het doek elders te hangen, zeker in tijden dat het licht is.