Sony breidt assortiment installatieprojectoren uit met nieuwe modellen

Sony maakt nieuwe projectoren bekend voor onder andere het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De nieuwe modellen, de VPL-CW275, de VPL-FH31 en de VPL-FH36 beschikken over een aantal nieuwe kenmerken. Zo heeft de VPL-CW275 de ‘Picture Muting’-functie en kan de VPL-FH31 ook gekanteld projecteren. Ook bezitten de modellen verschillende eigenschappen die typisch zijn voor Sony’s projectorassortiment, zoals BrightEra™ 3LCD Inorganic Panel-technologie, een laag energieverbruik en flexibele installatiemogelijkheden. Al deze kenmerken komen samen in eigentijdse maar strakke designs.

Met de nieuwe modellen beoogt Sony de gebruiker levendige beeldkwaliteit, flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige onderhoud te bieden.

VPL-CW275
De nieuwe VPL-CW275is een uitbreiding op de bestaande CW255-reeks vaste projectoren. De projector beschikt over de nieuwe actieve ‘Picture Muting’-functie. Dit biedt de mogelijkheid een afbeelding weg te klikken met één druk op de knop. Deze functie kan bijvoorbeeld in klaslokalen worden gebruikt om beeld direct in of uit te schakelen als er van klas wordt gewisseld. Ook kan het in bedrijven worden gebruikt als de spreker de aandacht op iets anders dan het scherm wil richten. Het stroomverbruik van de lamp bij uitgeschakelde beeldmodus is hiermee tot 30 procent verlaagd. Uiteindelijk levert dit een aanzienlijke besparing van lampuren op.

Verdere technische specificaties

 • Lichtopbrengst tot 5100 lm (als de lamp op hoog vermogen staat), waarmee dit model een van de helderste WXGA-modellen (1280 x 800) binnen zijn klasse is – een klasse waar een bereik tot 4000 lm tot nu toe de norm was.
 • Contrastverhouding van 3000:1.
 • Verscheidenheid aan in- en uitgangen, zoals RGB-video en -audio, HDMI, RJ45 of RS232C, en LAN-verbindingsmogelijkheden.
 • ECO MODE’-knop voor energiebesparende instellingen van de projector en afstandsbediening – waaronder een automatische dimfunctie.
 • Lensverschuivingsbereik van +/- 5% (v) en +/- 3% (h).
 • Correctie keystonevervorming met +/- 30 graden (v) en +/- 20 graden (h)
 • Screen Fitting’-functie waarmee het beeld kan worden aangepast wanneer het op holle of bolle oppervlakken wordt geprojecteerd.

VPL-FH31 en VPL-FH36
De nieuwe Sony-projectoren VPL-FH31 en VPL-FH36 zijn vernieuwde en verbeterde versies van de bestaande modellen VPL-FH30 en VPL-FH35. Deze WUXGA-projectoren zijn uitermate geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld universiteiten, ondernemingen, musea en medische instellingen (DICOM-toepassingen). Aangezien de VPL-FH36- en VPL-FH31-systemen ontworpen zijn voor hogeplafondplaatsing, zijn de projectoren verkrijgbaar in wit.

Technische specificaties

 • Extreme lensverschuiving van wel +60% verticaal en ±32% horizontaal
 • Uitstekende beeldprestaties.
 • De VPL-FH31 heeft een lichtopbrengst van 4300 lm (als de lamp op hoog vermogen staat); de VPL-FH36 heeft een lichtopbrengst van 5200 lm (op hoog vermogen).
 • 12-bits 3D-gammacorrectieschakeling voor een zeer nauwkeurige gammacorrectie, waardoor soepeler gradaties en rijkere grijswaarden mogelijk zijn.
 • Bedieningsgemak met aantrekkelijke totale eigendomskosten.
 • Quad Filter System, waarmee de filters alleen hoeven te worden gereinigd als de lamp wordt verwisseld – ook bij extreme omstandigheden. Bij standaardgebruik hebben de filters een reinigingscyclus van circa 15.000 uur.
 • Nieuwe functionaliteit voor staande weergave (alleen VPL-FH31) voor extra flexibiliteit bij het projecteren: de installatiepositie kan linksom gekanteld worden.
 • Vervolgens kan met behulp van de ‘EdgeBlending’-technologieen door middel van meerdere projectoren één groot beeld geprojecteerd worden. Met deze ingebouwde technologie ontstaat een naadloos en uniform beeld.

De VPL-CW275 is vanaf november 2012 in Europa verkrijgbaar. De VPL-FH31 en de VPL-FH36 komen in januari 2013 op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.