Wat is Smart TV

Wat is Smart TV of wat is een Smart TV? Een vraag die we dagelijks krijgen en waarop het antwoord redelijk simpel is. Een Smart TV is eigenlijk gewoon een TV die je kunt verbinden met het internet en die je hierdoor toegang geeft tot interactie met de TV en online content.

Overigens wordt de naam of term ‘Smart TV' niet door alle fabrikanten gebruikt. Sony noemt haar TV's bijvoorbeeld ‘Internet TV's' en Panasonic gebruikt de naam ‘Viera Connect'. Het gaat erom dat de TV verbonden is met het internet en hierdoor extra functionaliteiten biedt die hieronder omschreven zijn.

Connectiviteit

Ook de verschillende connectiviteitsmogelijkheden binnen je (Wifi) thuisnetwerk worden beschouwd als een onderdeel van de Smart TV functie. Zo kun je met een Smart TV content streamen (draadloos versturen) van bijvoorbeeld een PC of tablet naar je TV. Het is heel eenvoudig en vereist puur een thuisnetwerk.

Ook is het bij sommige Smart TV's mogelijk om de TV te bedienen met bepaalde smartphones of tablets. Met een Samsung Smart TV kun je zelfs de content die je op TV bekijkt op je tablet weergeven terwijl je naar het toilet gaat. Kortom, de TV wordt met de Smart TV functie een stuk uitgebreider en een echt middelpunt van je thuisnetwerk.